Musical Addergebroed volgende maand te zien als theaterconcert

11 augustus 2018, 15:19 - Redactie
Musical Addergebroed volgende maand te zien als theaterconcert

De musical Addergebroed zal volgende maand worden opgevoerd als theaterconcert. Addergebroed zou aanvankelijk opgevoerd worden eind mei afgelopen jaar maar de voorstelling werd uitgesteld wegens productionele redenen.

In dit theaterconcert tekenen Tony Neef en Wieneke Remmers voor de hoofdrollen. Tony Neef brengt de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkt aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Zijn leven neemt een drastische wending, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje.

Het is vanaf het begin de ambitie van het project geweest om de Drentse en Assense identiteit en de sociale cohesie te versterken door de mensen in aanraking te brengen met de geschiedenis die zij delen. Met dat doel voor ogen is een samenwerking aangegaan met een groot aantal partners, waaronder Provincie Drenthe, Drents Museum en het Drents Archief.

Addergebroed in Concert zal op vrijdag 14 september om 20:00 uur worden opgevoerd in de Grote Zaal van De Nieuwe Kolk in Assen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda