Music Care komt met nieuwe muziekvoorstelling Komt voor de Bakker

9 juni 2022, 09:06 - Redactie
Music Care komt met nieuwe muziekvoorstelling Komt voor de Bakker

Music Care zet zich al jaren in om muziek te integreren in de dagelijkse zorg bij ouderen en mensen met dementie. Met ambassadeurs als Marleen van der Loo, Pia Douwes, Jumbo-topman Frits van Eerd, Soldaat van Oranje – de Musical producent Robin de Levita en niemand minder dan André van Duin wil Music Care de kwaliteit van leven van honderden ouderen verbeteren met muziek.

In Nederland komen er elk uur vijf mensen met dementie bij en een medicijn is er nog niet, maar bewezen is dat muziek de bijwerkingen verzacht. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van leven, maar ook het werkplezier in de zorg. Stichting Music Care geeft workshops, heeft een app ontwikkeld om makkelijk meer muziek in de zorg te gebruiken, maar brengt bovenal het theater gevoel naar de mensen toe in de zorg met hun muziekvoorstellingen op maat. “In het theater hoop je op een staande ovatie, bij ons is het grootste compliment als je achteraf hoort dat iemand die normaal de hele dag onrustig is, nu 1,5 uur met een glimlach rustig heeft genoten van de show.” Vertelt Astrid Nijssen, die in 2014 Music Care heeft opgericht.

Maandag 20 juni gaat hun nieuwste voorstelling Komt voor de Bakker in première in Theater de Speeldoos in Baarn. Een nostalgisch verhaal over familie, liefde en vol herkenbare liedjes zoals Margootje, Had je niet die mooie blauwe ogen en Vader gaat op stap van Toon Hermans.

De voorstelling is geschreven door Astrid Nijssen en geregisseerd door Julia Berendse (o.a. bekend van Titanic, The Adadms Family.) De voorstelling wordt gespeeld door verschillende acteurs waaronder Guus Boswinkel, Vérie Thijssen, Marlijn van Dijk, Thomas Kuipers en Wesley Florijn. En onder muzikale begeleiding van Jeroen Wals, Louis Braam en Marco Hoving.

"Muziek is voor iedereen belangrijk, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het voor ouderen en mensen met dementie nog meer impact heeft," laat André van Duin weten. "Alles wat je vergeten bent, komt terug met muziek en vergeet je nooit meer."

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Eerstvolgende première

Voorstelling: Winnie de Poeh
Datum: 30-09-2023
Tijd: 19:00 uur
Volledige agenda