Mulan van Disney wordt mogelijk duurste film ooit

22 mei 2019, 21:23 - Redactie
Mulan van Disney wordt mogelijk duurste film ooit

De nieuwe live-action versie van Mulan van Disney wordt mogelijk de duurste film ooit gemaakt. Dit heeft de Chinese actrice Gong Li laten weten in een interview op de Chinese microblogging-website Weibo.

Volgens Li zou Mulan meer dan 300 miljoen dollar kosten. de vraag is uiteraard hoeveel meer dan dit al enorme productiebudget. Ter vergelijking, Avengers: Endgame kostte naar verluidt 356 miljoen dollar om te maken. Nog duurder zouden de films Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en Avengers: Age of Ultron zijn, met productiebudgetten van naar verluidt 379 miljoen dollar en 365 miljoen dollar.

De remake is gebaseerd op de animatiefilm uit 1998 en gaat over de eeuwenoude Chinese legende Hua Mulan, een vrouwelijke strijder die zichzelf voordoet als een man om zo de rol van haar vader in het leger over te nemen.

De hoofdrol wordt gespeeld de Chinese actrice Liu Yifei. Andere rollen zijn er voor Donnie Yen, Jet Li, Jason Scott Lee, Yoson An, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao en Cheng Pei-Pei . De regie is in handen van Niki Caro.

Mulan staat gepland voor 27 maart 2020.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda