Moederrollen in Ciske de Rat voor Brigitte Nijman en Ellen Evers

12 maart 2016, 09:33 - Redactie
Moederrollen in Ciske de Rat voor Brigitte Nijman en Ellen Evers

Brigitte Nijman en Ellen Evers gaan de moederrollen spelen in Ciske de Rat. Ellen neemt de rol van Moeder Vrijmoeth op zich, Ciske’s moeder. Brigitte zal te zien zijn in de rol van Tante Jans, zijn stiefmoeder.

"Wij zijn heel blij dat Brigitte Nijman en Ellen Evers deze markante vrouwen gaan spelen in deze volledig nieuwe versie van deze musical. Brigitte is met haar prachtige stem een gedroomde Tante Jans en ik ben er van overtuigd dat vakvrouw Ellen Evers met haar ervaring in vele prachtige rollen een indrukwekkende Moeder Vrijmoeth gaat neerzetten. Ik kijk ernaar uit om hen straks naast Danny de Munk op het toneel te zien staan!”, aldus Albert Verlinde.

Brigitte Nijman

Brigitte startte haar carrière in de theatergroep ‘Jeans’ en was te zien in diverse musicals zoals The Sound of Music, Evita, Grease, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, Grace en Pietje Bell. Ze speelde de jonge Willeke Alberti in diens jubileumshow Goud en was te horen als solist in theaterconcerten als Musicals to the Max, Songfestival in Concert en A Tribute to the Bee Gees. Met Laura Vlasblom maakte ze haar eigen theatervoorstelling Haar.

Brigitte: “De rol van Tante Jans stond zeker op mijn verlanglijstje! Ciske de Rat is zo’n mooi, ontroerend en van oorsprong Nederlands verhaal, dat ik heel graag deel uit wilde maken van de cast. Tante Jans is een warme vrouw en ze heeft een bijzondere band met Ciske. Ik kijk er enorm naar uit om de rol te gaan spelen”.

Ellen Evers

Ellen begon haar carrière eveneens bij ‘Jeans’ en speelde daarna rollen in musicals als Cats, Miss Saigon, Chicago, 3 Musketiers, Mamma Mia!, Turks Fruit, Cabaret, The Full Monty en The Sound Of Music. Als soliste was ze te zien in diverse theaterprogramma’s, waaronder Telkens Weer Het Dorp, Liedjes van Toon, The World Goes Round en haar soloprogramma’s Van Eva Tot Evers en Ellen, Eindelijk Solo.

Ellen: “Ik vind het geweldig dat ik Moeder Vrijmoeth mag gaan spelen. Het is nogal een gecompliceerde dame en ze staat ver van me af, maar dat maakt het des te leuker om de rol te spelen. Bovendien is Ciske de Rat een echt Amsterdams verhaal, dat maakt het voor mij als geboren Amsterdamse extra bijzonder om in deze voorstelling te staan!”.

Ciske de Rat is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater en maakt daarna een tournee langs de grootste theaters in Nederland.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda