Milan van Waardenburg ook te zien in Elisabeth de musical

23 april 2024, 20:25 - Redactie
Milan van Waardenburg ook te zien in Elisabeth de musical
Foto: Musicalweb

Nog meer nieuws vanavond over Elisabeth de Musical. Milan van Waardenburg, momenteel nog te zien op West End in Les Misérables, zal volgend seizoen terugkeren naar Nederland om te gaan spelen in Elisabeth. Dit werd zojuist aangekondigd door producent Albert Verlinde. Milan zal in de voorstelling de rol De Dood gaan vertolken, een rol die in 1999 werd gespeel door Stanley Burleson.

Duidelijk was al dat Pia Douwes de rol van de oudere Elisabeth vertolkt en William Spaaij de rol van Luigi Lucheni. Eerder vanavond werd bekend dat Danique Dusée de rol van de jonge Elisabeth speelt.

De musical gaat over Sissi (Elisabeth) die op jonge leeftijd keizerin van Oostenrijk wordt door haar huwelijk met keizer Franz Joseph. Hun liefde wordt behoorlijk op de proef gesteld. Door de bemoeienis van de strenge aartshertogin Sophie, de moeder van de keizer, maar vooral door het leven zelf. Elisabeth vecht om zichzelf te mogen en kunnen blijven, en moet daar een hoge prijs voor betalen. Het wordt een nieuwe, eigentijdse versie van de legendarische musical. Keizerin Elisabeth was iemand die niet te vangen was, een vrouw die wist wat ze wilde. Ze vocht om zichzelf te mogen zijn. Eigenzinnig, onafhankelijk en opstandig. Een strijd die ze samenvat in haar bekendste lied: Mijn leven is van mij.

Elisabeth de musical gaat op 23 maart volgend jaar in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

Première
23 maart 2025
Dernière
26 oktober 2025
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Elisabeth (2025) Ander nieuws over Elisabeth (2025)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda