Danique Dusée als jonge Elisabeth in Elisabeth de musical

23 april 2024, 19:23 - Redactie
Danique Dusée als jonge Elisabeth in Elisabeth de musical
Foto: Albert Verlinde Entertainment

Zojuist is bekendgemaakt dat Danique Dusée de rol van de jonge Elisabeth zal gaan spelen in Elisabeth de musical. Eerder werd al bekend dat Pia Douwes de rol van de oudere Elisabeth (Sissi) zal gaan spelen en William Spaaij de rol van Luigi Lucheni.

Danique Dusée volgde haar studie Muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens deze opleiding volgde ze lessen van o.a. Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers en kreeg ze de kans om verschillende concerten en producties op te voeren. Zo speelde ze Assepoester en Rapunzel in Into the woods en Amanda in Bright Lights, Big City. Daarnaast specialiseerde ze zich, tijdens haar studie, in familietheater/-entertainment en produceren. Zo bracht ze bijvoorbeeld de productie Hartenkamer en een kerstconcert met het muziektheaterkoor op het toneel. Danique is al een aantal jaar werkzaam als artiest op verschillende plekken, maar met Elisabeth maakt Danique haar musicaldebuut.

Elisabeth de musical gaat op 23 maart volgend jaar in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

Première
23 maart 2025
Dernière
26 oktober 2025
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Elisabeth (2025) Ander nieuws over Elisabeth (2025)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda