Melle Daamen algemeen directeur Theater Rotterdam

9 juni 2016, 09:17 - Redactie
Melle Daamen algemeen directeur Theater Rotterdam

Begin september zal Melle Daamen, nu nog directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam, aan gaan treden als algemeen directeur van Theater Rotterdam. Het nieuwe Rotterdamse stadstheater gaat in januari 2017 van start als een fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam met acteursgroep Wunderbaum als eerste alliantiepartner.

Bert Determann wordt per 1 september directeur bedrijfsvoering van Theater Rotterdam. Samen met artistiek directeur Ellen Walraven is de leiding nu compleet. Melle Daamen heeft in de afgelopen jaren de Stadsschouwburg Amsterdam nieuw leven ingeblazen, met Toneelgroep Amsterdam als huisgezelschap. Hij heeft dit theater neergezet als een instituut van internationale klasse en tegelijk de deuren wijd open gezet naar de stad en het debat in de maatschappij.

De ervaring van Daamen versterkt de grootstedelijke werking en de internationale uitstraling waarin een belangrijke rol is weggelegd voor regisseur Johan Simons als ambassadeur en aanjager van talent en regisseur van grote locatieprojecten. Eerder was Daamen directeur van de Mondriaan Stichting en (waarnemend) directeur van het Amsterdams Uit Buro. Ook was hij kroonlid van de Raad van Cultuur en voorzitter van het Internationaal Filmfestival Rotterdam en de Commissie Cultural Governance.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda