Vanaf 2017 nieuw stadstheater voor Rotterdam

15 maart 2016, 09:24 - Redactie
Vanaf 2017 nieuw stadstheater voor Rotterdam

Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam gaan per 1 januari 2017 samen als Theater Rotterdam. Een nieuw stadstheater voor grootstedelijk geïnspireerd, internationaal én interdisciplinair theater.

Theater Rotterdam wil het theater in de stad brengen, en de stad in het theater. Het moet een plek worden van ontmoeting, confrontatie en co-creatie met Rotterdamse burgers. Ook is er een sterke focus op educatie.

De nieuwe organisatie komt onder artistieke leiding van Ellen Walrave en bestaat uit een kunstenaarsensemble van Boogaerdt/VanderSchoot, Wunderbaum, Johan Simons, Erik Whien, Davy Pieters, Pieter Kramer en Marjolijn van Heemstra. Acteursgroep Wunderbaum is de eerste alliantiepartner.

Theater Rotterdam introduceert een nieuw model in Nederland waarin het produceren en programmeren van theater en het ontwikkelen van talent verenigd zijn. Het nieuwe stadstheater maakt en presenteert grootstedelijk geïnspireerd, internationaal én interdisciplinair theater dat risico’s neemt en discussie opzoekt. Het plaatst experimentele voorstellingen voor een klein publiek naast grootschalige projecten voor 1200 toeschouwers op locatie.

Op 1 februari is de gezamenlijke Cultuurnota-aanvraag Midden in een wereldstad ingediend bij het Rijk en de Gemeente Rotterdam. Vanaf mei is er één Raad van Toezicht. Vanaf 1 januari 2017 treedt de nieuwe organisatie dan in werking.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda