MediaLane brengt Sister Act de Musical terug naar Nederland

15 maart 2023, 12:06 - Redactie
MediaLane brengt Sister Act de Musical terug naar Nederland

MediaLane Theater brengt Sister Act de Musical terug naar Nederland. De productie zal gaan spelen van oktober 2024 tot en met mei 2025. Sister Act vertelt het verhaal van disco diva Deloris van Cartier wiens leven een verrassende wending neemt als ze getuige is van een moord en voor haar veiligheid wordt ondergebracht in een klooster. Als ze zich ontfermt over het koor helpt ze haar zusters hun ware stem te vinden en vindt ze ook zichzelf.

De muziek van deze hartverwarmende musical, die sterk beïnvloed is door Motown, disco en soul, is gecomponeerd door Tony - en Oscar winnaar Alan Menken.

In Nederland was Sister Act eerder te zien van begin maart 2013 tot en met 10 augustus 2014 in het Circustheater in Scheveningen. De rol van Deloris werd destijds gespeeld door Carolina Dijkhuizen, Moeder Overste werd vertolkt door Simone Kleinsma. Verder speelden Stanley Burlseon, Edwin Jonker, Christanne de Bruijn, Frans Mulder, Esmée van Kampen, Marloes van den Heuvel, April Darby, Suzanne de Heij, Marlon David Henry, Zjon Smaal en Frank van Hengel onder andere mee in de musical.

Vanaf volgende maand brengt MediaLane Sweeney Todd met Simone Kleinsma in de hoofdrol van Mrs. Lovett en Hans Peter Janssens als Sweeney Todd naar de Nederlandse theaters. Later dit jaar brengt de producent ook nog de internationale tour van Six de Musical naar Nederland.

Première
17 november 2024
Dernière
23 maart 2025
Producent
MediaLane
Meer over Sister Act (2024)Ander nieuws over Sister Act (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda