Wim Van Den Driessche en Mariska van Kolck spelen echtpaar in Je, Anne

2 januari 2024, 08:03 - Redactie
Wim Van Den Driessche en Mariska van Kolck spelen echtpaar in Je, Anne
Foto: Musicalweb

Mark Vijn Theater Producties is verheugd bekend te maken dat Wim Van Den Driessche en Mariska van Kolck in de aangrijpende voorstelling Je, Anne gaan spelen. Als het echtpaar Hermann en Auguste van Pels zijn zij vanaf februari te zien in de Nederlandse theaters. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

"Ik vind het een eer dat ik in deze voorstelling mag spelen," laat Mariska van Kolck weten. "Anne Frank is een meisje dat iedereen kent. Het verhaal is al op vele malen verteld en verfilmd. Maar de voorstelling Je, Anne is een heel bijzondere. De liedjes en de dagboekfragmenten lopen als een rode draad door de voorstelling en blijft volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien. Samen met Wim van den Driessche speel ik het echtpaar Auguste en Hermann van Pels, die Anne in haar dagboeken Van Daan noemt. Het wordt een heel indrukwekkende voorstelling."

De voorstelling Je, Anne vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis van 1942 tot 1944. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven.

De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met Je Anne. Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is.

Het script van Enid Futterman is voor deze voorstelling gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende nummers van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

De première is op 26 februari 2024 in Schouwburg Amstelveen.

Première
26 februari 2024
Dernière
31 mei 2024
Producent
Mark Vijn
Meer over Je Anne (2024) Ander nieuws over Je Anne (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda