Mamma Mia! weer in Vlaanderen te zien

31 juli 2021, 18:47 - Redactie
Mamma Mia! weer in Vlaanderen te zien

Sinds gisteravond is de musical Mamma Mia! ruim anderhalf jaar na de première weer in Vlaanderen te zien. De hoofdrolspelers Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans, Evi Hanssen, Ilse La Monaca, Johan Terryn, Govert Deploige, Matthew Michel en acteur-regisseur Stany Crets waren na afloop van de voorstelling zichtbaar ontroerd.

"We mogen eindelijk weer spelen voor een publiek en dat doet ontzettend deugd. Vandaag was iedereen getuige van een collectieve ontlading van vreugde en blijdschap. Het minutenlange slotapplaus was overweldigend. Ik zag heel wat mensen een traantje wegpinken. En dat gaat nog gebeuren, zeker nu we weer vertrokken zijn voor een mooie reeks", aldus regisseur Stany Crets.

De eerste voorstelling valt gelijk met de dag dat er nieuwe versoepelingsmaatregelen ingaan in België. "Bij aanvang werken we met tijdsloten, waardoor we drukte en rijen bij de ingang vermijden. Tussen elke bubbel wordt er 1 stoel tussen gelaten, waardoor we op ongeveer 70 à 75 % spelen van onze normale capaciteit. Met reeds lang uitverkochte voorstellingen aan de volle capaciteit, is dat een streep door de rekening, maar we zijn het aan ons publiek verschuldigd om zo snel als het kon weer te spelen. Iedereen in de cast vormt de creatiebubbel. Wie daar inzit, wordt 3 keer per week getest. Voor iedereen die betrokken is bij deze productie, of backstage rondloopt, gelden strenge regels. Dat is iets wat wij strikt opvolgen", zo geeft producent Deep Bridge aan.

"Het ontroert mij dat ik terug kan spelen. Echt waar, ik heb dit ontzettend hard gemist. Als je kijkt naar het publiek, dan zie je dat mensen nu nood hebben aan feest, aan samen ervaringen delen. Ik zag iedereen genieten en voor ons was vanavond een ontzettende ontlading. Ik kijk nu al uit naar het vervolg, want dat worden stuk voor stuk toffe voorstellingen. De goesting en honger zijn groot, dus dit feelgood-virus mag zich overal verspreiden”, zegt een gelukkige Evi Hanssen, die samen met Johan Terryn in Mamma Mia! haar musicaldebuut maakte.

Ook Ann Van den Broeck, die een zeer gesmaakte hoofdrol speelt, was bijzonder emotioneel: “Op het einde heb ik toch even een traantje weggepinkt. Mensen een fijne avond bezorgen, dat vind ik nog steeds het mooiste wat er is en volgens mij zijn we daar meer dan in geslaagd.”

Tot 4 september speelt Mamma Mia! nog in Stadsschouwburg Antwerpen. Vanaf 10 september kan je terecht in Ethias Arena Hasselt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda