Audities: Mamma Mia! keert terug naar Nederland

22 december 2017, 14:15 - Redactie
Audities: Mamma Mia! keert terug naar Nederland

Mamma Mia! de musical zal gaan terugkeren naar Nederland. Dit blijkt uit een auditieoproep die Stage Entertainment online heeft geplaatst. De terugkeer van de musical heeft waarschijnlijk te maken met de release van Mamma Mia! Here We Go Again, het vervolg op Mamma Mia! uit 2008 zal op 20 juli 2018 in première gaan.

In de auditieoproep staat dat Stage Entertainment Nederland zoekt naar dansers, zangers en acteurs met een leeftijd tussen de 18 jaar en 50 jaar voor een productie van Mamma Mia!. Aanmelden voor de open audities kan op de website van de producent tot en met 14 januari volgend jaar middels dit formulier.

Meer details over de komende productie van Mamma Mia! zijn er op dit moment nog niet, dus vanaf wanneer de productie te zien zal zijn en of de productie zal gaan touren door Nederland is vooralsnog onduidelijk.

Recent hield het bedrijf nog een enquête om te peilen of mensen geïnteresseerd zouden zijn in een mogelijke terugkeer van de musical in Nederland. Daarnaast zal Stage Entertainment volgend jaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gaan touren met Mamma Mia!. Deze uitgebreide tournee zal gaan starten op 13 juli 2018.

2003 en 2009

Mamma Mia! was in Nederland te zien in het Beatrix Theater van 9 november 2003 tot en met 12 februari 2006. De cast bestond uit Simone Kleinsma, Oren Schrijver, Ellen Evers, Doris Baaten, Jon van Eerd, Filip Bolluyt, Hajo Bruins en Céline Purcell.

Een aantal jaar later kwam de producent met een tourversie van de musical met rollen voor Lone van Roosendaal, Elise Berends, Mylène d'Anjou, Anouk van Nes, John Vooijs, Rutger le Poole, Hannah van Meurs en Ad Knippels. De tour van Mamma Mia! langs de Nederlandse theaters liep van 14 september 2009 tot en met 25 juli 2010.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda