Maike Boerdam vervangt Ann Van den Broeck in Mamma Mia!

11 maart 2024, 09:49 - Redactie
Maike Boerdam vervangt Ann Van den Broeck in Mamma Mia!
Foto: Musicalweb

Vanaf 22 maart 2025 is de Vlaamse versie van Mamma Mia! weer te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Niet van de partij ondanks eerder aangekondigd, is Ann Van den Broeck die opnieuw in de huid van Donna zou kruipen. Ann kreeg een mooie kans aangeboden om in Nederland in een langlopende productie mee te spelen. Na overleg met en de zegen van Deep Bridge, besloot Ann deze te grijpen.

Regisseur Stany Crets, die overigens opnieuw de rol van Bill zal vertolken, moest dus op zoek naar een 'nieuwe' Donna. Die vond hij in niemand minder dan Maike Boerdam. De in België geboren (Knokke-Heist), maar van nationaliteit Nederlandse Maike, verwierf in het begin van haar carrière bekendheid bij het grote publiek door haar rol als Betsy in de kinderserie 'Big & Betsy'.

Een moeilijke, maar weloverwogen keuze van Ann: "Met pijn in het hart en een knoop in mijn maag neem ik afscheid van Mamma Mia!. Er kwam een opportuniteit op mijn pad die ik niet kon laten liggen. Ook al komt er iets moois in de plaats, afscheid nemen blijft moeilijk. Dank aan Deep Bridge om me de kans te geven zo lang Donna te spelen, én om het nu mogelijk te maken ook deze kans te grijpen. Met vochtige ogen, maar met de glimlach geef ik de fakkel door aan Maike Boerdam. Donna is bij haar in veilige handen. Ze zal stralen op ons Grieks eiland, daar heb ik alle vertrouwen in. Geniet, lieve Maike! En mijn liefste publiek, het spijt me, maar ik maak het dubbel en dik goed. Dat beloof ik! Tot gauw!"

Maike is op haar beurt maar wat blij met de kans om in de huid van Donna te kruipen en kijkt alvast enorm uit naar haar Mamma Mia!-avontuur: "Sinds ik de voorstelling de eerste keer zag in 2003 in Hamburg, hoopte ik dat ik ooit Donna zou kunnen spelen. Het feit dat ik dat nu hier in België mag doen én met deze mensen is een heerlijke kers op de taart!!" Maike wordt in het warme, Griekse bad verder verwelkomd door o.a. Nathalie Meskens (Tanya), musicaldebutante Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam) en Helle Vanderheyden en Dorian Liveyns, die opnieuw de rollen van aanstaande bruid Sophie en haar verloofde Sky op zich nemen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda