Lucas Van den Eynde wordt Scrooge in Vlaamse versie van A Christmas Carol

6 december 2022, 08:04 - Redactie
Lucas Van den Eynde wordt Scrooge in Vlaamse versie van A Christmas Carol

In het najaar van 2023 pakt Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens. Het wordt een voorstelling zoals het publiek ondertussen gewend is van de producent: hedendaags, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert, er komt nieuwe muziek en een volledig nieuw decor.

Lucas Van den Eynde zal in de productie in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge gaan kruipen. Na gelauwerde hoofdrollen in diverse televisieseries en musicals Daens Fiddler on the Roof, mag de acteur opnieuw een iconisch personage gestalte geven.

“Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. ‘A Christmas Carol’ staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen.”aldus Lucas Van den Eynde.

“Deep Bridge maakt met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij ons en ééntje die we graag koesteren. We zijn ook heel blij dat we dit nieuwe avontuur met een klasbak als Lucas mogen aanvatten.” aldus Koen Hendrickx, Deep Bridge.

De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda