Lotte De Clerck en Francisco Schuster worden koppel in Vlaamse versie van Hairspray

9 maart 2023, 08:11 - Redactie
Lotte De Clerck en Francisco Schuster worden koppel in Vlaamse versie van Hairspray

Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater in Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical Hairspray. Hairspray is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend actuele thema's als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat.

De eerste twee namen van de hoofdcast zijn nu bekendgemaakt door de producent bekendgemaakt, Lotte De Clerck en Francisco Schuster als verliefd stel Penny en Seaweed.

De 23-jarige actrice en zangeres Lotte De Clerck, bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Emma Wolfs in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, zal in de huid kruipen van Penny Pingleton. Penny is de beste vriendin van hoofdpersonage Tracy Turnblad en wordt, ondanks haar racistische en streng christelijke moeder, verliefd op de gekleurde jongen Seaweed. Lotte was 5 jaar geleden al te zien in de allereerste Deep Bridge-productie Ridders van de Ronde Keukentafel en komt nu langs de grote poort weer binnen met deze hoofdrol in Hairspray.

In de rol van Seaweed geen onbekende voor Lotte, want het is acteur, zanger, danser en #LikeMe-collega Francisco Schuster (21) die deze rol wist te bemachtigen. Seaweed is een zeer getalenteerde danser in de The Corny Collins Show. Hij belandt in de gevangenis en wordt verliefd op Penny.

"Ik heb de film al ontelbaar keren gezien, het maakt deel uit van mijn jeugd! Kleine Lotte stond al te shaken op de muziek van 'Hairspray'. Het is dan ook fantastisch en een hele eer om dat nu zelf op het podium te kunnen doen en te kunnen delen met zoveel mensen!“ Aldus Lotte De Clerck.

Ik zag 'Hairspray Live' en ik dacht écht ‘op een dag wil ik ook Seaweed spelen’. Er zit zoveel ‘soul’ in de musical, en zoveel kleur. Ik word nu al gelukkig als ik denk aan al die soulnummers en het feit dat ik daar mijn zwarte stem in kan steken. Ik kan niet wachten!” Aldus Francisco Schuster.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda