Lokale musical Het Ontzet van Coevorden in première

4 december 2022, 13:04 - Redactie
Lokale musical Het Ontzet van Coevorden in première
Foto: Musicalweb

Op zaterdagavond 3 december ging in de Grote Kerk (Stadskerk) van Coevorden de nieuwe musical Het Ontzet van Coevorden in première met in de hoofdrollen René van Kooten, Raymond Kurvers en Robin van den Heuvel. Naast de hoofdrollen een cast van zo’n twintig lokale en regionale acteurs. De voorstelling van producent Homemade Productions is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel, en gecomponeerd door Fons Merkies en Jeroen Sleyfer.

In de Grote Kerk ligt ook de schoolmeester en koster Mijndert van der Thijnen begraven. Hij was in 1672 (het Rampjaar) degene die inlichtingen verzamelde over de troepenbeweging van Bisschop Bernhard von Galen uit Münster. En met die informatie wist hij Generaal Carl von Rabenhaupt ervan te overtuigen dat Coevorden bevrijd kon worden. Het was een listige operatie die alleen maar kon slagen vanwege de grote solidariteit in de bevolking van de stad.

De musical is gemaakt omdat Coevorden dit jaar de culturele gemeente van Drenthe is en in het kader van 350 jaar ontzet in Coevorden. Het Ontzet van Coevorden is nog te zien op woensdagavond 7 december, vrijdagavond 9 december en op zondagmiddag 11 december. Een mooi lokaal verhaal met prachtige muziek op een unieke locatie.

Castfoto's: Musicalweb

Première
3 december 2022
Dernière
16 december 2022
Producent
Homemade Productions
Meer over Het Ontzet van CoevordenAnder nieuws over Het Ontzet van Coevorden
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda