Linde Degeest (9), Anneleen Lambrecht (10) en Dries Van Cauwenbergh (9) worden Amadé in Mozart

29 september 2017, 11:21 - Redactie
Linde Degeest (9), Anneleen Lambrecht (10) en Dries Van Cauwenbergh (9) worden Amadé in Mozart

Vanaf 10 december presenteert Music Hall de Nederlandstalige bewerking van het spektakelmusical Mozart in Stadsschouwburg Antwerpen. De hoofdrol zal worden gespeeld door Ruben Van Keer zo werd onlangs aangekondigd.

De rol van Amadé zal in Vlaanderen afwisselend gespeeld worden 3 kinderen. Zo zal de 9-jarige Dries Van Cauwenbergh uit Hemiksem z'n mannetje staan als Amadé, maar opvallend feit is dat ook 2 meisjes in de huid van deze kleine Mozart zullen kruipen. Linde Degeest (9 jaar - Schelle) en Anneleen Lambrecht (10 jaar - Lovendegem) kijken er alvast enorm naar uit om voor de voorstellingen van Mozart als jongetje door het leven te gaan. Gisteren (woensdag) ontmoetten de kids elkaar en Ruben Van keer voor het eerst, tijdens het passen van de kostuums in Antwerpen.

"Ik vind de kostuums prachtig en de pruik vooral heel grappig, ik herkende mezelf bijna niet toen ik in de spiegel keek. Ik speel viool, maar in de voorstelling moet ik dat niet doen. De muziek van Mozart is heel mooi, maar wel moeilijk, dus ik kan die ook nog niet perfect spelen", zo zegt Linde

"Natuurlijk kunnen ook meisjes Mozart zijn, in mijn kostuum voel ik me ook echt een beetje Mozart! Ik kijk er enorm naar uit om aan de repetities te beginnen. We moeten niet spreken of zingen als Amadé, alleen maar acteren. Mijn mama zegt soms dat ik niet kan zwijgen, maar nu zal het wel moeten!", aldus Anneleen.

"Eerst vond ik het wel wat raar dat er ook 2 meisjes Amadé zouden spelen, maar met die pruik op lijken ze wel op jongetjes", lacht Dries

Mozart vertelt het verhaal van de Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Niet de platgetreden paden over het muzikale genie worden bewandeld, wel krijgt het publiek een intrigerend coming-of-age drama voorgeschoteld, dat het exceptionele talent toont als een complex en ambigue karakter, gekweld door z’n eigen genialiteit, worstelend met de voor hem wrede uitdagingen van het alledaagse leven.

Foto's: Wendy de Noier

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda