Linda Wagenmakers in Urinetown de Musical als Winniefred Grijpstuivers

1 juli 2017, 11:38 - Redactie
Linda Wagenmakers in Urinetown de Musical als Winniefred Grijpstuivers

Linda Wagenmakers zal volgend seizoen in Urinetown gaan spelen. Linda kruipt in de huid van Winniefred Grijpstuivers, de ietwat lompe beheerster van het meest ranzige urinoir van de stad.

Linda begon haar carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon in het Circustheater van Joop van den Ende theaterproducties, ze speelde deze rol drie jaar. Na Miss Saigon speelde Linda in de dramaserie Westenwind. De titelsong Laat me vrij om te gaan bezorgde Linda haar eerste hit.

Na twee zeer succesvolle seizoenen met de Black Gospeltour in de Nederlandse theaters speelde Linda de rol van Maggs in Rocky over the Rainbow. De originele productie kreeg in 2002-2003 een vervolg in een succesvolle nationale theatertour. 2 jaar later vervulde Linda de hoofdrol in Love Me Just A Little Bit More, een musical komedie gebaseerd op de grootste hits van de Dolly Dots. Tevens speelde Linda hoofdrollen in de originele producties Hans en Grietje en Shhh... It Happens.

In 2010 vertolkte Linda de rol van Lady of the Lake in Monthy Pythons' Spamalot in de originele Nederlandse versie van V&V entertainment. Daarnaast was Linda te zien als Eponine tijdens Musicals in Ahoy en vertolkte ze And I Am Telling you uit de musical Dreamgirls in Ahoy tijdens Musical Classics.

In 2013 speelde Linda de rol van Alex Spoffort in de Dapa-productie van The Witches of Eastwick naast Joke de Kruijf en April Darby. In datzelfde jaar was zij ook te zien als Anastasia Steel in de musical Vijftig tinten... de parodie van Senf Productions.

Urinetown zal op 23 september in première gaan in Schouwburg Amstelveen.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda