Liesbeth List en Thérèse Steinmetz volgend jaar éénmalig in Vive la France 2

7 december 2016, 10:33 - Redactie
Liesbeth List en Thérèse Steinmetz volgend jaar éénmalig in Vive la France 2

Het theaterconcert Vive la France 2 krijgt volgend jaar op woensdag 8 juni in het DeLaMar Theater twee grote vedettes te gast. Zowel Liesbeth List als Thérèse Steinmetz zullen deze avond de cast van Vive la France 2, tijdens de laatste voorstelling van de tournee, versterken.

Het eerste deel van dit theaterconcert was in 2015 in de Nederlandse theaters te zien en werd door publiek en pers lovend ontvangen. Dit deed de producenten besluiten een vervolg te brengen. Het publiek wordt getrakteerd op hoogtepunten uit zo’n zestig jaar Franse chansons. De van oorsprong Franse zanger Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster zingen vanaf maart elke avond de grootste Franse chansons.

Artistiek producent Hans Cornelissen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment zegt: "Tijdens een gesprek met de directie van het DeLaMar Theater is het idee ontstaan voor deze speciale ‘dernière’ van Vive la France. Liesbeth List (74) en Thérèse Steinmetz zijn beiden grote pleitbezorgsters van het Franse lied.’ Liesbeth maakte furore gemaakt met haar vertolkingen van het repertoire van Brel en Piaf.

Ook was ze in de jaren zeventig met regelmaat op de Franse televisie te zien. De 83-jarige Thérèse Steinmetz zong aan het begin van haar veelzijdige carrière al in de Franse taal. In 1997 verhuisde ze naar Cannes waar ze een galerie startte. Onlangs heeft ze menigeen verrast met een ‘comeback’ met een theaterprogramma en de cd Amsterdam – Parijs heen en weer, met Philippe Elan."

"Saillant detail is dat Liesbeth List op deze unieke avond samen met Renée van Wegberg op het podium staat," laat Cornelissen weten. "Vanaf volgend jaar oktober vertolkt Van Wegberg de rol van Liesbeth in de gelijknamige musical. Een duet door de twee dames is dan ook te verwachten."

Première
8 april 2017
Dernière
8 juni 2017
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Vive la France 2 Ander nieuws over Vive la France 2
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda