Lazarus van David Bowie volgend jaar naar Nederland

21 juli 2017, 20:53 - Redactie
Lazarus van David Bowie volgend jaar naar Nederland

Volgend jaar zal Stage Entertainment de musical Lazarus naar Nederland brengen. De musical die regisseur Ivo van Hove samen met David Bowie maakte kort voordat de zanger stierf moet vanaf september 2018 te zien zijn in het DeLaMar Theater. Dat heeft Albert Verlinde bekendgemaakt in een interview met de Volkskrant.

Lazarus zal minimaal een half jaar te zien zijn in het DeLaMar. Stage Entertainment neemt dan ook de programmering van de grote zaal (950 stoelen) van het theater over waarmee het bedrijf in feite een derde theater in Nederland krijgt, naast het Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht. Joop van den Ende, de oprichter van Stage, wilde al heel lang een vaste theaterzaal in Amsterdam.

De cast van Lazarus zal volledig Nederlands zijn, de producent is nu bezig met Ivo van Hove en Job Gosschalk om die rond te krijgen. De liedjes blijven wel in het Engels. Volgens Albert Verlinde is er naast de grote musicals die zijn bedrijf brengt, zoals The Lion King, ook ruimte voor meer artistieke, kleinschalige producties. "In New York is dat al drie jaar de trend. Daar sluit ik me bij aan."

Lazarus ging op 6 december 2015 in New York in première, voor een select publiek: The New York Theatre Workshop heeft slechts 200 stoelen. Bowie stond na afloop breed lachend op het podium, samen met Ivo van Hove. Bij de afterparty was hij niet; daarvoor was hij toen al te ziek.

De productie werd goed ontvangen: kritiek was er op het nogal ingewikkelde script van Enda Walsh, maar hoofdrolspeler Michael C. Hall kreeg louter lof, vooral vanwege zijn vocale prestaties. Na New York stond de musical ook met succes in Londen.

Première
13 oktober 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
Stage Entertainment
Meer over Lazarus Ander nieuws over Lazarus
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda