Laus Steenbeeke speelt hoofdrol in voorstelling over boerenopstand in Tubbergen

23 augustus 2021, 20:32 - Redactie
Laus Steenbeeke speelt hoofdrol in voorstelling over boerenopstand in Tubbergen

Eind jaren 60 is de ruilverkaveling in Nederland een voldongen feit. In heel Nederland? Nee. Een kleine gemeenschap in Twente bleef moedig weerstand bieden. Maar was het een strijd tegen oneerlijke perceelruil of tegen het (on)democratisch proces?

Op 21 december van dit jaar is het 50 jaar geleden dat de boerenopstand plaatsvond in Tubbergen. 2021 staat in teken van de ‘weder-opstand’ en zullen er in Tubbergen allerlei gezamenlijke activiteiten plaatsvinden waaronder ook een groots theaterspektakel; De Boerenopstand. Laurens ten Den schreef het script en Bruun Kuijt neemt de regie voor zijn rekening.

Verhaal

De randstedelijke en zwangere Lisa maakt kennis met haar biologische moeder in Twente. In haar zoektocht naar afkomst, karakter en beweegredenen van moeder Alice, ontvouwt zich een familiegeschiedenis die parallel loopt aan de boerenopstand uit 1971 en aan de nasleep die het had op de relaties binnen de familie. En binnen de Tubbergse noaberschop.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder andere Laus Steenbeeke en Aniek Venhoeven. Op een later moment zullen nog meer namen worden aangekondigd.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda