La La Land pakt 14 Oscarnominaties

schedule24 januari 2017, 19:26 - Redactie
La La Land pakt 14 Oscarnominaties

La La Land is genomineerd voor recordaantal Oscars. De romantische dramedy-musicalfilm heeft maar liefst 14 nominaties in de wacht gesleept en is met dit aantal nominaties nu recordhouder samen met All about Eve (1950) en Titanic (1997).

De film is genomineerd in de categorieën: Beste acteur, Beste actrice, Beste origineel scenario, Beste filmsong, Beste filmmuziek, Beste geluidseffecten, Beste geluid, Beste productieontwerp, Beste camerawerk, Beste kostuums en Beste montage.

Begin dit jaar won La La Land nog het recordaantal van 7 Golden Globes. Nog nooit eerder won een enkele film zoveel van deze prijzen. De film won in de categorieën: Beste acteur, Beste actrice, Beste Film in de categorie musical of comedy, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Filmmuziek en Beste Filmsong.

La La Land, met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrollen ging op 31 augustus afgelopen jaar in première op het filmfestival van Venetië. De Oscars zullen voor de 89ste keer worden uitgereikt op 26 februari in het Dolby Theatre in Hollywood. De presentatie zal deze editie in handen zijn van presentator en komiek Jimmy Kimmel.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Sing-a-long
Locatie: Uitmarkt Amsterdam
Datum: 25-08-2019
Tijd: 21:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda