Koren spelen hoofdrol bij Opera Gala in Amsterdam

1 juni 2018, 09:03 - Redactie
Koren spelen hoofdrol bij Opera Gala in Amsterdam

Zondag 11 en zondag 18 november 2018 vertolken het International Symphony Orchestra uit Lviv en The New Romanian Symphonic Choir onder leiding van dirigent Raymond Janssen beroemde aria’s uit gerenommeerde opera’s tijdens een uniek Opera Gala in Het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens het Opera Gala staan de mooiste operakoren uit de muziekhistorie centraal uit opera’s als Nabucco, Il Trovatore en Aïda. Gerenommeerde solisten zorgen, samen met het orkest en koor, voor een muzikaal spektakel vol hartstocht en passie, met meer dan 150 muzikanten.

Aria’s uit de bekendste opera’s aller tijden komen aan bod tijdens het Opera Gala in Amsterdam. De koren zijn geschreven door onder andere Verdi, Puccini, Mascagni, Bellini en Bizet en vormen overal ter wereld de hoogtepunten van elke opera, van La Scala in Milaan tot de Metropolitan Opera in New York. Het Opera Gala is naast een bijzonder concert tegelijkertijd een ode aan de meest getalenteerde en succesvolste componisten uit de muziekgeschiedenis. Het concert is een feest der herkenning voor elke muziekliefhebber waarbij alle bekende operakoren worden gezongen, zoals het “Zoem Koor” uit Madam Butterfly en het spectaculaire Gloria all’ Egitto uit Aïda.

Het Opera Gala wordt uitgevoerd door het International Symphony Orchestra uit Lviv en The New Romanian Symphonic Choir, onder leiding van dirigent Raymond Janssen. "Beide gezelschappen komen, aangevuld met een aantal internationaal gerenommeerde solisten, in de grootste bezetting ooit naar onze hoofdstad en garanderen een indrukwekkende en hartstochtelijke uitvoering van alle stukken. Zoals bijvoorbeeld Casta Diva uit de opera Norma van Vincenzo Bellini, misschien wel de meest luisterrijke sopraan aria ooit. Het nummer brengt het publiek in vervoering en wordt door onze soliste met ongeëvenaarde allure gezongen. De muziek brengt de romantische sfeer van Maangodin Luna tot leven.” Maar ook het grandioze en overbekende Paaskoor Regina Coeli uit de opera Cavaleria Rusticana van Mascagni, om maar twee voorbeelden te noemen."

Zowel het orkest als het koor zijn niet onbekend in Nederland. Het afgelopen jaar maakten ze in Nederland furore met Carmina Burana, dat voor uitverkochte zalen zorgde en eerder werd de muziek uit The Lord of the Rings trilogie met verve tot leven gebracht tijdens een bijzondere concertreeks. Raymond Janssen heeft de Oost-Europese gezelschappen persoonlijk geselecteerd en treedt ermee op in onder meer Nederland, Duitsland, België en Italië. "De kwaliteit van het koor en het orkest is uitzonderlijk hoog. Dat blijkt ook tijdens dit bijzondere Opera Gala dat uitsluitend in Het Concertgebouw in Amsterdam te zien zal zijn. Meer dan ooit komt daarin de kracht van zowel het koor als het orkest naar voren. De uitvoering van beroemde operakoren is namelijk hun grootste talent."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda