Karakter van Bordewijk in 2021 als musical

17 juli 2018, 08:54 - Redactie
Karakter van Bordewijk in 2021 als musical

Gebaseerd op Bordewijks gelijknamige meesterwerk uit 1938 presenteert producent De Theater BV in het theaterseizoen 2020-2021 de musicalversie van Karakter. In 1997 werd het boek verfilmd door Mike van Diem en bekroond met een Oscar.

In 1971 maakte de AVRO al een vijf-delige miniserie van het boek en in 2007 was Karakter als toneelstuk te zien. Producent Christian Seijkens: "We zijn ontzettend blij dat de erven Bordewijk en uitgeverij Nijgh & Van Ditmar ons het vertrouwen hebben gegeven om van dit iconische boek een musical te maken."

Karakter de musical wordt geschreven door Allard Blom (o.a. Vamos!, Opvliegers, 40-45). De muziek wordt gecomponeerd door Ad van Dijk (o.a. Cyrano de musical, Joe de musical, Rex) en de regie is in handen van Eddy Habbema (o.a. Elisabeth, Cyrano de musical, Crazy for you).

Verhaal

De ogenschijnlijk onbehouwen Dreverhaven is Rotterdams meest gevreesde deurwaarder. Katadreuffe is zijn onechte zoon, verwekt bij Joba, de dienstbode.

Gedreven door blinde ambitie en een ijzeren discipline probeert de jonge Katadreuffe zich uit zijn eenvoudige milieu op te werken tot advocaat. Maar steeds weer wordt hij tegengewerkt door de man die zijn eigen vader blijkt te zijn.

Karakter de musical is een confrontatie van drie eigenwijze Rotterdammers: Dreverhaven die denkt zijn zoon sterk te maken, Joba die - ondanks herhaalde aanzoeken - weigert de vader van haar kind te trouwen en Katadreuffe die alles opoffert voor zijn ambitie en daarmee de liefde van zijn leven misloopt. Een noodlottige climax is onvermijdelijk...

Karakter de musical gaat in het voorjaar van 2021 in première.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda