K3 musical – De 3 Biggetjes feestelijk in première

24 februari 2024, 22:37 - Redactie
K3 musical – De 3 Biggetjes feestelijk in première
Foto: Musicalweb

Op zaterdagmiddag is de K3 musical - De 3 Biggetjes in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam feestelijk in première gegaan. Na het succes van de musical in 2003 en 2007, keert De 3 Biggetjes terug naar Vlaanderen en Nederland. Een avontuurlijk verhaal over de drie biggetjes Knirri, Knarri en Knorri die op de hielen worden gezeten door Wuppert, Waldo en Willy, de drie zonen van de boze wolf. Eerder deze maand ging de musical al in première in België.

De cast van de sprookjesmusical bestaat naast K3 uit, Marie Verhulst, Nurlaila Karim, Michiel De Meyer, Gio Kemper, Louis Thyssen, Peter Thyssen en Walter Baele. Marie speelt het konijn Pluisje, en Nurlaila is te zien als Mama Big. Michiel, Gio en Louis vertolken de rollen van de wolven Willy, Waldo en Wuppert. Wolf Baltimoor wordt gespeeld door Peter Thyssen en Walter Baele vertolkt de rol van de sluwe vos Loewie.

De 3 Biggetjes is een erg leuke grappige en vlotte voorstelling met uiteraard veel catchy liedjes waaronder natuurlijk de titelsong, De 3 Biggetjes, die zeker nog een aantal dagen weken na de voorstelling zal blijven hangen. Voor de huidige bezetting van K3 is het hun musicaldebuut en ze spelen het verhaal met ogenschijnlijk veel gemak.

De kostuums zien er erg mooi uit evenals het gehele decor. In het decor wordt eenvoudig geschakeld tussen onder andere de herberg De 3 Biggetjes en het verblijf van de wolven middels een draaischijf.

"Twee weken geleden speelden we de eerste shows al in België," laat Marthe weten. "Het was fantastisch om te zien hoe groot het enthousiasme was." Ook Hanne genoot van deze feestelijke middag. "We hebben al ervaring met theatershows, maar een musical als De 3 Biggetjes is iets heel anders en is een geweldige nieuwe ervaring. Ik verheug me op de komende maanden waarin we hopelijk heel veel fans gaan zien." Julia droomt er al jaren van om in deze musical te spelen. Dit stond echt op mijn wensenlijst en die droom is nu uitgekomen."

De K3 musical - De 3 Biggetjes is nog te zien tot en met half juni in een groot aantal theaters.

Castfoto's: Musicalweb

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda