Joop van den Ende wil graag nog een productie maken

25 december 2018, 10:25 - Redactie

Joop van den Ende heeft zijn handen nu enkele maanden zo goed als vrij. Na de verkoop van Stage Entertainment kan de theatertycoon het echt wat rustiger aandoen maar makkelijk is dat nog niet zo geeft hij aan in een interview met De Telegraaf.

"Ik ben aan het afkicken van het workaholic zijn. Ik moet ook wennen aan het niet meer belangrijk zijn. Het afscheid van de status, de macht. Ach, meer oud-leiders van mijn leeftijd worstelen met dit soort vragen." aldus de 76-jarige Joop.

"In zaken heb ik me teveel laten leiden door mijn kinderlijk enthousiasme. Alles heb ik gedaan en alles door elkaar. TV, theaterproducties, variété tot circus toe. En ik ben te laat begonnen met Engels leren. Dat deed ik pas toen ik 44 was. Dat heeft mijn groei ook geremd. Ik heb het wel op een leuke manier gedaan. Ik had geen tijd om rijtjes woorden en grammatica te leren en daarom heb ik een leraar in dienst genomen die steevast met me meereed in de auto. Hij had een heel leuke methode. Hij verdiepte zich totaal in de theaterwereld en praatte daar met me over of las Engelse artikelen voor, die hij woord voor woord vertaalde.”

Joop heeft de afgelopen tijd kritisch naar zichzelf gekeken, zegt hij. "Heb ik het in mijn leven goed gedaan? De kunst is in deze fase een beetje te blijven doen waar je blij van wordt; en wat mij betreft is dat een bijdrage leveren aan de kunst en cultuur in onze maatschappij. Want ik kan mijn hoofd, mijn creativiteit toch niet zomaar uitzetten. Ik wil mensen inspireren, mijn kennis overdragen."

Echt helemaal stilzitten kan Joop dus niet. Hij wil in eigen beheer ook nog één laatste productie afleveren. "Ik wil een verhaal van nu maken. Twee milieus tegenover elkaar. Arm en rijk, en dat dan de oprechte liefde wint. Het publiek zal dus nog wel iets van me horen."

Verder over de komende jaren geeft Joop het volgende aan: "De dood is het laatste wat voor ieder mens op het programma staat. En ja, ik ben bang van de dood. Hoewel ik over doodgaan de afgelopen tijd met dat team van accountants, juristen en notarissen over het familiekapitaal wel heel nuchter heb kunnen praten."

Via: RTL Boulevard / Telegraaf

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda