Voetbalster Dominique Bloodworth beleeft première in Soof in Heerlen

24 december 2018, 20:20 - Redactie
Voetbalster Dominique Bloodworth beleeft première in Soof in Heerlen

Voetbalster Dominique Bloodworth, opgegroeid in het Limburgse Horst, zal donderdag 27 december in het Parkstad Limburg Theater Heerlen haar première beleven in Soof de musical. Ze speelt de rol van de sportster waarop de man van Soof verliefd wordt.

Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel en schaatster Annette Gerritsen namen eerder deze rol op zich. Nieuw in het (sport-) Team Soof is voormalig schaatster Barbara de Loor, zij zal op 6 januari haar eerste voorstelling spelen. Tevens de laatste voorstelling van Soof in Limburg.

Dominique Bloodworth: "Toen mij gevraagd werd of ik mee wilde spelen in een musical moest ik eerst heel hard lachen. De laatste keer dat ik op toneel stond was in groep 8! Ik was toen zo verlegen, ben benieuwd hoe dat nu gaat…Maar ik vind het wel zo leuk dat ik direct ‘ja’ zei. Het paste gelukkig in alle voetbalschema’s en ik vind het te gek dat ik, opgegroeid in Horst, in Heerlen ga spelen."

Barbara de Loor: "Spelen in een musical heeft natuurlijk niets te maken met schaatsen. Toch is het topsport! Elke voorstelling moeten de acteurs weer het beste uit zichzelf halen. Dat vind ik te gek en daarom het ik er ongelooflijk veel zin in."

De sporters spelen zichzelf in de voorstelling. De rol wordt per sporter op maat gemaakt; want de één is volleybalster, de ander voetbalster, zoals Dominique of schaatster, zoals Barbara de Loor. Ze hebben ook allemaal hun eigen kleding en ook teksten zullen per rol verschillen. De producenten en de creatives zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het pure, ongekunstelde karakter wat zo kenmerkend is voor de voorstelling.

Première
18 november 2018
Dernière
7 april 2019
Producent
Cook A Dream
Meer over Soof de Musical Ander nieuws over Soof de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda