Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo in Liften 2

2 juni 2021, 09:33 - Redactie
Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo in Liften 2

Producent I&L Entertainment presenteert de muzikale tragikomedie Liften 2: Girls Night-INN. Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo versterken Joke de Kruijf in dit volledig nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks.

Pistoolschot! Schreeuw! Black-out! Na uren te hebben vastgezeten in een lift, belandt verpleegster Saskia na een noodlottig incident achter de tralies. Daar deelt ze de cel met de Gooische advocate Stefanie en de ‘per ongeluk’ opgesloten Youri. Drie mensen met hun eigen verhaal: Stefanie worstelt met enkele dramatische keuzes uit het verleden, Youri moet zien te ‘dealen’ met het vaderschap en Saskia wordt verliefd met onverwachte gevolgen. Terwijl hun ‘misdadige’ verleden zich ontrafelt, volgen hilarische situaties, ontroerende momenten en vlijmscherpe onderwerpen elkaar in hoog tempo op. Hoe ver moeten ze gaan voor echte vriendschap? Het zal een ‘verblijf’ worden waaraan ze niet kunnen ontsnappen én dat hun leven voorgoed zal veranderen.

“In de Liften-reeks staan herkenbare personages centraal, die vast komen te zitten in een ongewone situatie” zegt schrijver Leon van Uden. “Dat levert niet alleen dolkomische situaties op, maar ook oprechte gesprekken en bevrijdende confrontaties.” Ter voorbereiding heeft van Uden uitgebreide gesprekken gevoerd met een o.a. een Officier van Justitie en heeft hij een indrukkende rondleiding gekregen in een cellencomplex. “Uiteraard ontkom ik er niet aan om wat theatrale vrijheden te nemen, maar ik vind het wel belangrijk dat het zoveel mogelijk klopt met de werkelijkheid.”

Liften 2: Girls Night-INN is een krachtige feel-good voorstelling met nieuwe muziek van Bas van den Heuvel. Te zien vanaf september.

Première
14 oktober 2021
Dernière
9 december 2021
Producent
I&L Entertainment
Meer over Liften 2 Ander nieuws over Liften 2
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda