Kinderserie over zwerver Drijfhout en hondje Pup op platform Wilminktheater

2 juni 2021, 13:43 - Redactie
Kinderserie over zwerver Drijfhout en hondje Pup op platform Wilminktheater

Een kartonnen doos en twee poppen. Meer is er niet nodig om kinderen mee te nemen in de avonturen van de zwerver en het hondje: Drijfhout & Pup. De nieuwe kinderserie van (voorlopig) zes aflevering is vanaf nu te zien op WM TV, het online platform van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Poppenmaker Joris van Veldhoven maakte de oerversies van de Drijfhout & Pup vorig jaar al. Hij benaderde oprichter Theo Terra en acteur Dick Feld van Theater Terra om mee te denken over de kinderserie met de zwerver en het hondje. Spelenderwijs kregen de poppen hun
karakter en kwamen ze tot leven. Joris van Veldhoven zelf kruipt in de vacht van het hondje. Dick Feld en Luuk Haaze spelen samen de zwerver: de één ‘doet’ de wenkbrauwen, de ander bedient de handen. “De zwerver is vrolijk en sikkeneurig tegelijk”, zegt Feld. “Die combinatie maakt hem grappig. Pup is een echte spring-in-het-veld. Drijfhout reageert daar een beetje nors op. Maar als hij zelf iets aan het doen is, kan hij wel echt genieten. Zelfs als hij een boek leest, hoor je ‘m goedkeurend mompelen of lachen.”

De doos als podium dat overal kan staan, biedt de makers veel vrijheid. In een van de afleveringen is de doos omgebouwd tot theater. “Dat kinderspel vind ik heel belangrijk”, zegt Van Veldhoven. “Als je een banaan aan je oor houdt en je spreekt erin, dan zien kinderen meteen dat het een telefoon is. Daar heb je helemaal geen echte telefoon voor nodig. Zo werkt het ook met de doos. Die kan de ene keer een theater zijn, de andere keer een piratenschip of ruimteschip. We spelen gewoon grote poppenkast.” De vijf minuten durende afleveringen zijn bedoeld voor het slapengaan. Er wordt niet in gesproken. De enige geluiden zijn het gemompel van de zwerver en het geblaf van het hondje, in alle mogelijke variaties. Wat de makers betreft blijft het niet bij de eerste serie van zes afleveringen. Feld: “We worden er steeds beter in en hebben nog genoeg ideeën liggen. Theo schrijft maar door...”

De eerste aflevering van Drijfhout & Pup is nu te zien op www.wilminktheater.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda