Johanna Hagen en Myrthe Burger hoofdrollen in Mammoet

25 maart 2019, 11:58 - Redactie
Johanna Hagen en Myrthe Burger hoofdrollen in Mammoet

Johanna Hagen en Myrte Burger, zullen net als Krisjan Schellingerhout en Tobias Nierop hoofdrollen gaan vertolken in het openluchtspektakel Mammoet dat vanaf 16 juli dertig voorstellingen lang te zien is in Buinerveld in Drenthe. Eerder werd bekend dat Paul R. Kooij en Gusta Geleynse de rol van sekteleiders op zich nemen in de voorstelling die zich deels afspeelt in de oertijd.

Mammoet is de nieuwste voorstelling van de makers van Het Pauperparadijs en gaat op 20 juli in première. Tom de Ket schrijft het script en is verantwoordelijk voor de regie. Musical Award winnaar Michiel Voet ontwerpt het decor.

Aan de rand van een natuurgebied in Drenthe ontvangen spiritueel leider Anwar (Paul R. Kooij) en zijn vrouw Freya (Gusta Geleynse) de bezoekers in een compleet nieuw gebouwd decor in de openlucht. Zij leiden de volgelingen van hun spirituele genootschap naar ‘een nieuwe verbinding met de natuur’, maar worstelen met zichzelf en met hun idealen. Het hoogtepunt van de voorstelling is de vertelling van het verhaal van de traditionele Heilige Mammoetjacht: spectaculaire scènes verbeelden het verhaal dat gaat over de vraag welk offer mensen bereid zijn te brengen voor een hoger doel en hoe ze omgaan met de aarde en de natuur.

De makers van Mammoet, onder leiding van Tom de Ket, lieten zich onder andere inspireren door de bestseller Sapiens van de Israëlische historicus Yuval Noah Harari. De voorstelling, vertolkt door zes hoofdrolspelers en een groot ensemble, gaat in op hedendaagse dilemma’s en wordt ondersteund door live muziek. Speciaal voor de voorstelling worden bijzondere kostuums ontworpen, gemaakt van gerecycled materiaal.

Première
20 juli 2019
Dernière
10 september 2019
Producent
Out of Office Productions
Meer over Mammoet Ander nieuws over Mammoet
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda