Vanuit ziekenhuisbed live bij Jesus Christ Superstar

25 maart 2019, 13:49 - Redactie
Vanuit ziekenhuisbed live bij Jesus Christ Superstar

Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis in Groningen organiseert in samenwerking met het Martini Ziekenhuis, MartiniPlaza, Horus VR Experience en TEC Entertainment een uniek en innovatief evenement. Op 5 april a.s. kunnen patiënten die in het Martini Ziekenhuis liggen Jesus Christ Superstar live meemaken.

Het evenement is mogelijk dankzij een 360 graden virtual reality live stream techniek geprojecteerd in een speciale grote opblaasbare dome tent. Een innovatieve samenwerking tussen theater, zorg en VR-techniek.

In MartiniPlaza wordt in de zaal tussen het publiek een VR-camera geplaatst. Hiermee wordt continu 360 graden gefilmd. Beeld en geluid worden via livestream naar het Martini Ziekenhuis gestuurd. In het ziekenhuis wordt een dome - een soort ronde tent - geplaatst met ruimte voor 20 patiënten, waarin de beelden 360 graden worden geprojecteerd zodat de patiënten de musical kunnen meebeleven. Via deze techniek krijgen patiënten die niet in staat zijn om naar het theater te gaan de unieke mogelijkheid om virtueel toch aanwezig te zijn in het theater van MartiniPlaza.

Tonnie Plas, voorzitter van de Stichting Vrienden: "Dit is waar de stichting voor staat. Iets extra's bieden voor patiënten waardoor ze even minder zorgen ervaren. Door een voorstelling van MartiniPlaza naar het Martini Ziekenhuis te halen, bieden we patiënten even afleiding van hetgeen waarvoor ze in het ziekenhuis zijn."

De ontwikkelaar van de VR-camera, Horus VR Experience, is trots op de steeds verdergaande mogelijkheden die de techniek biedt: "We zijn nu in staat om naast het streamen van kleinschalige privégebeurtenissen met behulp van VRiend, ook grootschalige evenementen virtueel te verplaatsen van de ene locatie naar de andere locatie. En wel op zo’n manier dat je het gevoel hebt daar echt aanwezig te zijn. Dit biedt ongekende mogelijkheden, er níet bij kunnen zijn bestaat niet meer!’ aldus Bas Beukers van Horus VR. Marc Muller, CEO van TEC Entertainment werkt graag mee aan deze bijzondere voorstelling: ‘ Met deze wereldprimeur kunnen we patiënten in het Martini Ziekenhuis door middel van virtual reality de theatervoorstelling laten beleven. Zo leveren we hopelijk een bijdrage aan hun herstel."

Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, met in de titelrol Ted Neeley, is van 4 t/m 7 april te zien in MartiniPlaza in Groningen, van 12 t/m 14 april in AFAS Live in Amsterdam en 18 t/m 21 april in World Forum Theater in Den Haag.

Première
21 januari 2024
Dernière
24 november 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024) Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda