Jillis Roshanali, bekend van Billy Elliot start crowdfundactie voor studie in New York

17 maart 2016, 15:44 - Redactie
Jillis Roshanali, bekend van Billy Elliot start crowdfundactie voor studie in New York

Jillis Roshanali, bekend van Billy Elliot, is een crowdfundactie gestart om een studie in New York mogelijk te kunnen maken. De 17-jarige Jillis is namelijk aangenomen voor het schooljaar 2016/2017 level 6 van The American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School (ABT/JKO), een opleiding die tot de top van internationale dansopleidingen behoort. Een unieke kans dus echter brengt deze studie wel een hoop kosten met zich mee, voor de opleiding en huisvesting zo'n 20.000 euro.

Een startbegin is noodzakelijk om de aanmelding definitief te kunnen maken. Jillis heeft geprobeerd om financiering te krijgen van diverse cultuurfondsen maar dit is helaas niet gelukt. De meeste fondsen steunen namelijk alleen projecten of als je een afgeronde HBO opleiding hebt. Omdat Jillis heel graag zijn droom waar zou willen maken is hij nu gestart met deze crowdfundactie. Wil je hem steunen dan kan dit door een bedrag te doneren op deze pagina. Zijn volledige oproep lees je hieronder.

Ik ben Jillis Roshanali en bijna 17 jaar. Sommige zullen mij kennen van Billy Elliot. In die rol heb ik al veel mensen van mijn dans mogen laten genieten. Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met dansen. Voordat ik bijna vijf jaar geleden op het Koninklijk Conservatorium terecht kwam heb ik mijn danslessen gevolgd op de Leidse Ballet & Theaterschool. De laatste jaren zat ik daar in een vooropleiding.

Ballet vond ik eigenlijk niet de leukste dansles. Maar mijn passie die ik al had voor dans is een hele grote passie voor klassieke dans geworden, toen ik mee mocht doen met de kerstballetvoorstelling “Abdallah en de Gazelle van Basra” van de Dutch Don't Dance Division. Daar kreeg ik ook te horen dat ik er talent voor heb. Vorig jaar was Kirk Peterson een week in Nederland. Hij is verbonden geweest aan het American Ballet Theatre als artistiek directeur. Ik heb de mogelijkheid gekregen een balletles van hem te volgen. Hij heeft terug in New York mij aanbevolen bij The American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School (ABT/JKO). Hierop heeft deze school positief gereageerd en mij uitgenodigd een balletfilm te sturen.

Tot mijn grote verbazing en groot plezier kreeg ik het bericht dat ik ben aangenomen voor het schooljaar 2016/2017 level 6 van de ABT/JKO school. Helaas zijn de kosten wel even anders dan die hier in Nederland. Huisvesting en opleiding €20.000. Een startbegin is noodzakelijk om de aanmelding definitief te kunnen maken. Helaas is het mij niet gelukt via cultuurfondsen een bijdrage te krijgen. De meeste fondsen steunen alleen projecten of als je een afgeronde HBO opleiding hebt.. Het is echt een unieke kans als leerling om op die school terecht te komen.

jillis_billy_elliot

Je moet al over hele goede artistieke en danstechnische vaardigheden beschikken waarin ook nog veel groei mogelijkheden in zijn. Er wordt les gegeven in klassieke, neo klassieke en hedendaagse dans. De opleiding behoort echt tot de top van internationale dansopleidingen. Michaela DePrince, coryphée bij ons Nationale Ballet heeft daar haar dansopleiding afgerond. David Alvarez Billy Elliot op Broadway heeft op die school gezeten. Het dansen op een podium is voor mij het allermooiste om te doen en dan te horen dat mensen van mij genoten hebben. Voor een kleine danser als ik zullen deuren opengaan die anders gesloten blijven met ABT/JKO ook nog op mijn cv.

Ik hoop van harte dat dans/cultuurliefhebbers een leerling danser de mogelijkheid willen bieden om uit te groeien tot een onderscheidende danser. Ik hoop dan ook van harte dat mijn droom uitkomt en dat er mensen ook geloven dat deze werkelijk kan worden door te doneren, zodat ik ze in de toekomst ze kan laten genieten van mijn dan op een groot podium.

Première
30 november 2014
Dernière
7 november 2015
Producent
Stage Entertainment
keyboard_arrow_rightMeer over Billy Elliotkeyboard_arrow_rightAnder nieuws over Billy Elliot
Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Het Ontzet van…
Locatie: De Fabriek Coevorden
Datum: 03-12-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda