Jeroen van Koningsbrugge speelt hoofdrol in Scrooge Live van Omroep MAX

6 november 2021, 11:55 - Redactie
Jeroen van Koningsbrugge speelt hoofdrol in Scrooge Live van Omroep MAX
Foto: Jasper van Bladel/MAX

Omroep MAX heeft volledige cast van Scrooge Live bekendgemaakt. Onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Joep van Deudekom, Karin Bloemen en Tygo Gernandt zijn zaterdag 18 december om 20:30 uur te zien in de tweede editie van het televisiespektakel. In Scrooge Live brengt een mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. Met de live televisie-uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Ebenezer Scrooge is een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. Ook dit jaar wordt Scrooge, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, tegen het schilderachtige decor van de historische binnenstad van Leeuwarden. In het programma, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Kasper van Kooten op geheel eigen wijze hertaald. Hij is tevens ambassadeur van Kinderhulp. Jeroen van Koningsbrugge vertolkt de rol van Scrooge, Joep van Deudekom is de verteller.

Tygo Gernandt is zaterdagavond 18 december te zien als Jacob Marley, Sergio Romero IJssel als Bob Cratchit, Esmée van Kampen als Frederique Holywell, Ferdi Stofmeel als Hugo - de man van Frederique Holywell, Jouman Fattal als geest van het verleden, Karin Bloemen als geest van het heden, Gerard Cox en Joke Bruijs als illuster collectantenduo en Syb van der Ploeg als schoolmeester. Net als vorig jaar is Carrie ten Napel te zien als verslaggever.

De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall is de frontvrouw van een uniek koor met carol singers.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda