Ariana Grande en Cynthia Erivo als Glinda en Elphaba in verfilming Wicked

5 november 2021, 08:50 - Redactie
Ariana Grande en Cynthia Erivo als Glinda en Elphaba in verfilming Wicked

De hoofdrollen in de nieuwe verfilming van Wicked zullen worden gespeeld door Ariana Grande en Cynthia Erivo zo hebben beide actrices aangekondigd op hun Instagram pagina's. Ariana Grande zal de rol van Glinda gaan vertolken en Cynthia Erivo zal de groene heks Elphaba gaan spelen. De twee actrices hadden elkaar een grote bos bloemen gestuurd met een begeleidend kaartje.

Jon M. Chu zal de nieuwe film gaan regisseren, hij regisseerde eerder de verfilming van de musical In the Heights van Lin-Manuel Miranda. De film zou aanvankelijk worden geregisseerd door Stephen Daldry maar de regisseur stapte in oktober afgelopen jaar op.

Volgens The Hollywood Reporter zullen de opnames aankomende zomer in Londen gaan starten maar wanneer Wicked precies te zien zal zijn is nog niet aangekondigd door Universal Pictures.

Wicked is inmiddels al jaren in ontwikkeling. In 2015 gaf producent Marc Platt aan dat de film in 2016 in de bioscoop zou verschijnen, vervolgens werd in de zomer van 2016 aangekondigd dat Wicked in december 2019 in première zou gaan. Uiteindelijk ging deze premièredatum naar Cats en werd Wicked uitgesteld naar december 2021. Universal Pictures liet in april afgelopen jaar weten het project voorlopig uit te stellen vanwege de coronacrisis en de productie van diverse andere films.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda