Jan Tekstra in spektakelmusical De Tocht

23 mei 2023, 09:03 - Redactie
Jan Tekstra in spektakelmusical De Tocht

Jan Tekstra uit Sneek. Als je hem niet kent, ken je toch zeker wel één van de vele bekende liedjes die hij schreef. Artiesten als Maan, Tabitha, Merol, Borsato, Liesbeth List, Herman Brood en vele anderen namen liedjes van hem op. Hits als ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ en bijvoorbeeld Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht staan zijn handtekening onder. Maar hij doet meer. Zijn script over de beroemde coureur Jack Middelburg, Jumping Jack op de TT in Assen onder regie van Frank Lammers, gooide hoge ogen en sindsdien duikt zijn naam als scriptschrijver in theaterland met steeds grotere regelmaat op. Misfit De Musical bijvoorbeeld, waar hij het script voor schreef, werd dit jaar beloond met een Musical Award nominatie voor beste originele musical.

Minder bekend is dat hij al jaren zo nu en dan ook in de rol van acteur kruipt. In die hoedanigheid was hij bijvoorbeeld te zien in Het Pauperparadijs, De Drenthse Bluesopera, Jan Rap en Zijn Maat en Leeghwater. "Ik vind schrijven geweldig, maar diep in mij schuilt nog steeds een uitvoerend artiest. Dat moet af en toe wel naar buiten" En dus wordt vandaag bekendgemaakt dat Jan vanaf oktober in het Friso Theater schittert op de schaats met een rol in spektakelmusical De Tocht. Hij speelt hierin de vader van Sjoerd en Pieter. De laatste twee zijn onderdeel van de vriendengroep waar het verhaal om draait in De Tocht. Daarnaast wordt hij understudy voor de rol van Jelmer, één van de hoofdrollen die vertolkt wordt door Thijs Meester.

"Wat ik wonderlijk vind aan dit project is dat ik straks elke dag in een wereld mag stappen die we in werkelijkheid misschien wel nooit meer mee gaan maken. Het is een uniek en onvergetelijk project waarbij schaatsen, acteren en zingen bij elkaar komen en dat op nog geen 25 minuten van mijn eigen huis. Daar kan ik toch geen nee op zeggen?", aldus Jan Tekstra over deze nieuwe stap in zijn carrière.

Vanaf oktober 2023 is spektakelmusical De Tocht exclusief te zien in het speciaal gebouwde Friso Theater in Leeuwarden.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda