Hoofdrolspelers Aladdin de musical aangekondigd

7 mei 2021, 07:00 - Redactie
Hoofdrolspelers Aladdin de musical aangekondigd

Vandaag zijn door Stage Entertainment de hoofdrolspelers van Aladdin bekendgemaakt. De musical over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine is vanaf half september te zien in het Circustheater in Scheveningen.

De rol van Aladdin zal gespeeld gaan worden door Jonathan Vroege. Jonathan ontving in 2014 de Pia Douwes Special Talent Award tijdens de uitreiking van de Amateur Musical Awards en in 2016 speelde hij in The Lion King in het ensemble en was hij understudy Simba. Ook maakt hij deel uit van de zanggroep The Dutch Tenors.

"Toen ik in 2017 de show op Broadway zag, riep ik meteen dat ik voor de rol van Aladdin zou gaan, mocht hij ooit naar Nederland komen. In februari 2020 kreeg ik het blije nieuws dat ik deze rol mag gaan spelen. Helaas brak daarna het coronavirus uit en werd de productie een jaar uitgesteld. Maar nu mogen we bijna weer, een 'dream come true'. Ik kan niet wachten om met deze fantastische cast en het creatieve team van Disney aan de slag te gaan met deze magische productie.”, aldus Jonathan.

Jasmine zal worden gespeeld Keoma Aidhen. Voor Keoma is de musical Aladdin al bekend want ze speelde tot de lockdown in maart afgelopen jaar in Aladdin in Suttgart. Ze maakte hier deel uit van het ensemble en was alternate voor de rol van Jasmine. In 2017 speelde Keoma in On Your Feet!.

De iconische Geest in de lamp met een vlotte babbel zal worden vertolkt door Stanley Burleson. Stanley is op dit moment betrokken bij Zodiac de musical als choreograaf en was eind 2019 nog te zien als Kashoggi in We Will Rock You. Eerder speelde Stanley in onder andere Elisabeth, Sister Act, From Sammy with Love, Miss Saigon en Evita.

Roberto de Groot zal te zien zijn als Jafar. Hij was afgelopen seizoen cover Oliver Warbucks in Annie de Musical en speelde in de afgelopen jaren in onder andere Elisabeth in Concert, Sweeney Todd, Billy Elliot, Zorro Evita, Cats, Tijl Uilenspiegel, en De Kleine Zeemeermin.

Naast Jonathan, Keoma, Stanley en Roberto zal Florian Avoux te zien zijn als Babkak, Jermaine Faber speelt de rol van Kassim, de rol van Omar zal worden vertolkt door Dave Rijnders, Michel Sorbach is de Sultan en Darren van der Lek speelt de rol van Iago.

Aanvankelijk zou Aladdin in het najaar van 2020 gaan spelen, maar moest in verband met Covid-19 worden uitgesteld. Met de verwachting dat aan het einde van de zomer een groot deel van de mensen is ingeënt tegen het coronavirus en de versoepeling van de strenge coronamaatregelen in het vooruitzicht, verwacht producent Stage Entertainment aankomend theaterseizoen de productie alsnog naar Scheveningen te kunnen brengen.

De kaartverkoop is nu gestart van 18 september tot en met 9 januari 2022. Voor de komst van Aladdin in Scheveningen zal hier eerst nog The Sound of Music gaan spelen.

Foto's: Musicalweb.nl

Première
26 september 2021
Dernière
26 februari 2023
Producent
Stage Entertainment
Meer over Aladdin (2021)Ander nieuws over Aladdin (2021)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda