Hoofdrollen voor Buddy Vedder en Esmée Dekker in Saturday Night Fever

30 januari 2024, 07:42 - Redactie
Hoofdrollen voor Buddy Vedder en Esmée Dekker in Saturday Night Fever
Foto: Musicalweb

Buddy Vedder en Esmée Dekker spelen de hoofdrollen in de iconische musical Saturday Night Fever. Buddy vertolkt de rol van Tony Manero en Esmée die van Stephanie Mangano, de danseres met wie Tony zijn toekomst ziet. In 1978 betekende de film, met grote hits van de Bee Gees, de doorbraak van John Travolta. Saturday Night Fever gaat op 29 september in première in Theater aan de Parade in Den Bosch.

De musical Saturday Night Fever wordt geproduceerd door De Graaf en Cornelissen Entertainment. Creatief producent Hans Cornelissen: "De muziek is iconisch, de dansscènes van zeer hoog niveau en het verhaal is rauw en romantisch tegelijk. En een soms ontluisterend tijdsbeeld van het New York in de jaren zeventig. We geloven dat Esmée en Buddy met hun talenten en uitstraling de ideale vertolkers voor deze rollen zullen zijn. En natuurlijk zullen we, net als ook met onze recente versies van Mamma Mia!, Titanic en Evita, onze eigen signatuur aan de show geven. Zonder het tijdsbeeld te verloochenen, maar wel enigszins reflecterend naar het nu".

Het dansen is Buddy Vedder niet vreemd. Hij won het tweede seizoen van het televisieprogramma Dance Dance Dance en is sindsdien blijven dansen. "Wie van dansen en de muziek van de Bee Gees houdt, heeft Saturday Night Fever diverse keren gezien," zegt Buddy. ‘Ik dus ook. Dat ik de rol van Tony Manero ga spelen en dus in de dansschoenen van John Travolta mag staan, is waanzinnig."

Het is niet voor het eerst dat Buddy en Esmée samen spelen. Beiden maakten hun musicaldebuut in Heerlijk duurt het langst, ook geproduceerd door Ruud de Graaf en Hans Cornelissen. Nu, ruim tien jaar later, delen ze weer het toneel. "Buddy en ik zijn door de jaren heen vrienden geworden," zegt Esmée. "Dat we nu samen in Saturday Night Fever gaan spelen is voor ons de kers op de taart."

Première
29 september 2024
Dernière
30 maart 2025
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Saturday Night Fever (2024) Ander nieuws over Saturday Night Fever (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda