Hoofdrollen spektakelmusical 14-18 aangekondigd

7 november 2023, 14:16 - Redactie
Hoofdrollen spektakelmusical 14-18 aangekondigd

Zojuist zijn door Studio100 de hoofdrollen van de nieuwe versie van spektakelmusical 14-18 aangekondigd. De musical zal vanaf volgend jaar juni te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs waar op dit moment nog de musical Red Star Line is te zien. In de cast vinden we namen terug uit de originele productie, én maken nieuwe acteurs hun opwachting:

  • Niels Destadsbader - Albert
  • Sandrine Van Handenhoven - Anna
  • Jelle Cleymans - Jan
  • Jonas Van Geel - Fons
  • Peter Van de Velde - Luitenant De Decker
  • Remi De Smet - Kamiel
  • Marc Peeters - Generaal
  • Yanni Bourguignon - Jan
  • Jérémie Vrielinck - Fons

Gert Verhulst: “We zijn bijna 10 jaar later en ik hoor vaak van mensen dat 14-18 nog steeds hun favoriete musical is. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat we deze iconische musical terugbrengen in een nieuwe versie, met nieuwe muziek en in de spectaculaire setting van het Pop-Up Theater in Puurs. Dat gaat een nieuwe dimensie geven aan het verhaal. Het meeslepende verhaal zal nog versterkt worden door de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten."

Anja Van Mensel, CEO Benelux: “In 2014 was 14-18 onze allereerste spektakel-musical. Het revolutionaire concept zorgde voor een ongeziene theaterbeleving. Maar ook het aangrijpende verhaal en de prachtige muziek deden meer dan 325.000 mensen genieten van dit spektakel. Het is niet alleen een aangrijpende musical over de Eerste Wereldoorlog, maar toont ook de kracht van vriendschap, liefde en de wil om te overleven te midden van de meest onvoorstelbare omstandigheden. Bovenal is het een eerbetoon aan de vele slachtoffers en helden van de Eerste Wereldoorlog, die hun leven riskeerden voor vrede.”

Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda