Honden kijken musical Billy Elliot als training

23 augustus 2019, 20:47 - Redactie
Honden kijken musical Billy Elliot als training

In Canada hebben ongeveer twaalf honden tijdens het Stratford Festival de musical Billy Elliot bezocht. De honden zijn momenteel in opleiding om assistentiehonden te worden en in het kader van hun training bezochten de dieren de musical.

"Het is belangrijk om de honden voor te bereiden voor alle mogelijk taken die ze zullen moeten doen met hun baasjes. Het theater geeft ons de mogelijkheid om de honden bloot te stellen aan verschillende prikkels zoals licht, geluid en beweging. De honden moeten aantonen dat ze rustig kunnen blijven op een kleine oppervlakte voor een langere periode." zegt Laura Mackenzie, eigenaar van K-9 Country Inn Working Service Dogs.

De honden bezochten een voorstelling op het festival die speciaal gericht was op mensen die niet goed tegen heftige prikkels kunnen zoals mensen met autisme, jonge kinderen of mensen die geen hele voorstelling kunnen blijven zitten.

Alle honden waren gedurende de voorstelling erg rustig en hebben het volgens een woordvoerder van het festival erg goed gedaan.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda