Homemade Productions brengt volgend seizoen War Of The Worlds

14 juli 2020, 07:17 - Redactie
Homemade Productions brengt volgend seizoen War Of The Worlds

Homemade Productions zal komend seizoen de productie War Of The Worlds gaan brengen. In War Of The Worlds zijn de hoofdrollen weggelegd voor William Spaaij, Rene van Kooten, Robin van den Heuvel, Abel Leemans en Gerrie van der Klei.

Verhaal

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in.

Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles. In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich The Mercury Theatre noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare's Othello en MacBeth.

Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen.

Orson Welles' The War Of The Worlds is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

De nieuwe voorstelling is te zien van 20 september tot en met 20 december in een groot aantal Nederlandse theaters.

Première
20 september 2020
Dernière
20 december 2020
Producent
Homemade Productions
Meer over War Of The WorldsAnder nieuws over War Of The Worlds
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda