Hofpleintheater maakt Rotterdamse bewerking van Aladdin

14 april 2023, 09:48 - Redactie
Hofpleintheater maakt Rotterdamse bewerking van Aladdin

Van 22 april tot en met 22 mei kan iedereen voor maar een tientje, naar de voorstelling Aladdin van het Afrikaanderplein, in het Hofpleintheater. De voorstelling, geïnspireerd op het bekende verhaal uit Duizend-en-een-nacht, is in een modern en Rotterdamse jasje gegoten. Over durven zijn wie je bent. De kaartprijzen op voordeelvrijdagen en met de Hofplein leerlingenpas liggen al onder de € 10,- en die blijven tijdens deze actie gewoon geldig.

Het verhaal gaat over Aladdin, die opgroeit op het bruisende Afrikaanderplein in Rotterdam. Hier doet zijn moeder haar boodschappen en Aladdin speelt er vaak samen met zijn vrienden. Hier voelt hij zich thuis. Op een dag gaat Aladdin naar de middelbare school in Rotterdam-Noord, waarvoor hij de vertrouwde Afrikaanderwijk moet verlaten. Op zijn nieuwe school is het allemaal heel anders, daar heeft iedereen dure iPhones en draagt iedereen merkkleding. Hij wordt geconfronteerd met het feit dat hij thuis niet zoveel te besteden heeft en hij durft niemand te vertellen dat hij in de Afrikaanderwijk woont. Vooral niet aan Jasmine! Om indruk te maken doet Aladdin zich anders voor dan hij werkelijk is… Maar, kan hij dat volhouden? En is dat eigenlijk wel nodig?

Aladdin van het Afrikaanderplein gaat over durven zijn wie je bent. Zeker bij jongeren, waar identiteit en imago, een belangrijk onderdeel is van hun ontwikkeling, is dit een passende voorstelling om met vrienden of familie naartoe te gaan.

In een tijd waarin alles duurder blijft worden en steeds meer kinderen, jongeren en gezinnen niet meer kunnen meedoen aan de leuke dingen die het leven mooier maken, gaat Jeugdtheater Hofplein verder met de actie Theater voor een tientje. Alle kaarten voor Aladdin van het Afrikaanderplein kosten daarom voor iedereen slechts € 10,-. Bezoekers voor wie het normale tarief van € 15,- geen probleem is, kunnen Hofplein steunen door kaarten voor de normale prijs te reserveren.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda