Het Balletorkest en Philharmonie Haarlem presenteren Belle en het Beest

21 februari 2022, 14:33 - Redactie
Het Balletorkest en Philharmonie Haarlem presenteren Belle en het Beest
Foto: Ben van Duin

Het Balletorkest, Philharmonie Haarlem en Stichting Hart Haarlem slaan de handen ineen om zoveel mogelijk Haarlemse kinderen in aanraking te brengen met symfonische muziek. De voorloper van Het Balletorkest, Holland Symfonia, maakte reeds spraakmakende muziektheatervoorstellingen voor kinderen in Haarlem zoals de Orkestkeuken, Alice in Wonderland en de Terugkeer van Hans en Grietje (bekroond met vier musical awards). Hetzelfde artistieke team is nu verantwoordelijk voor de muzikale familie- en schoolvoorstelling Belle en het Beest die op zaterdag 26 maart a.s. in première gaat in Philharmonie Haarlem.

Het Balletorkest komt terug naar Haarlem met een geheel eigen versie van het beroemde sprookje Belle en het Beest. Om met vier schoolvoorstellingen zoveel mogelijk kinderen in Haarlem in aanraking te brengen met een live symfonisch orkest is samenwerking gezocht met Stichting Hart Haarlem. Basisschool de Molenwiek, Mgr. Huibersschool, de Bavinckschool en vijftien ander Haarlemse scholen strijken straks neer in de Grote Zaal. Muzieksamensteller Jan Pieter Koch zegt hierover: "kinderen moeten iets beleven en iets meemaken als ze een orkest horen en zien". Koch wisselt in het sprookje werk van grote componisten als Ligetti en Bartok af met bekende hits. Dit samen met acterende musici, kleurrijke kostuums en het gelaagde decor van Dieuweke van Reij maken van het luisteren en kijken naar symfonische muziek een wervelende ervaring.

Belle en het Beest is een humorvol spektakel waarin het orkest een unieke rol heeft en op het toneel staat, samen met een danser en een cast van gerenommeerde acteurs. In een bewerking van Leopold Witte en een regie van Geert Lageveen spelen Keja Kwestro, Bart Rijnink, Kim van Zeben en Rop Verheijen en danser Ilija Surla met en tussen de musici die al dansend en bewegend een bonte collage van hoogtepunten uit de klassieke muziek.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda