Harry Piekema, Mike Reus en Raymi Sambo in nieuwe wrange komedie over Hiv

12 juni 2018, 19:41 - Redactie
Harry Piekema, Mike Reus en Raymi Sambo in nieuwe wrange komedie over Hiv
Foto: René Zuiderveld

Regisseur/schrijver Daniel Cohen maakte vandaag de cast bekend van zijn nieuwe voorstelling Poz Paradise. Harry Piekema, Mike Reus en Raymi Sambo zullen te zien zijn in deze wrange komedie over 'Long Term Survivors' samen met onder andere Frans Mulder, Doris Baaten. Huib Cluistra, Tim Teunissen en Harun Balci.

Een verhaal over drie vrienden die de aidscrisis van de jaren negentig overleefd hebben en zich overeind proberen te houden in een snel veranderende wereld vol nieuwe opties als PrEP. Maar ook het verhaal van een jongere generatie voor wie hiv niet meer het angstbeeld is dat het ooit was.

De voorstelling is onderdeel van het officiële culturele programma van de Internationale Aidsconferentie AIDS 2018 die dit jaar in Amsterdam gehouden zal worden.

Drie vrienden, vijftigers, al jaren hiv-positief, delen op Gran Canaria een villa die ze met typische zelfspot “Poz Paradise” hebben gedoopt. Begin jaren negentig, na de diagnose die een doodvonnis leek, kochten ze samen dit huis om op een warme plek de laatste fase van hun leven af te wachten. Maar met de komst van nieuwe medicatie werd ook hun levensverwachting steeds bijgesteld. Nu na jaren groeit er langzaam bij de drie mannen het besef dat er wellicht nog wél een toekomst voor hun beschikbaar is. Maar hoe moeten ze die toekomst invullen?

De première van Poz Paradise vindt plaats op dinsdag 24 juli in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens de Internationale Aidsconferentie AIDS, als onderdeel van het officiële culturele programma. Poz Paradise is geschreven op basis van uitgebreide interviews met betrokkenen om de authenticiteit van het verhaal te waarborgen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda