Hamilton met elf prijzen grote winnaar Tony Awards 2016

13 juni 2016, 07:39 - Redactie
Hamilton met elf prijzen grote winnaar Tony Awards 2016

Gisteravond werden in het Beacon Theatre in New York voor de 70ste keer de Tony Awards uitgereikt, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijzen.

Grote prijswinnaar van de avond is Hamilton geworden, van het recordaantal van zestien nominaties werden er maar liefst elf gewonnen. De hiphopmusical won de Tony Awards voor voor beste musical, beste mannelijke hoofdrol, beste mannelijke en beste vrouwelijke bijrol, beste muziek, beste regisseur en prijzen voor kostuums, belichting, choreografie en muziek. Hamilton vertelt aan de hand van rapmuziek het verhaal van de Amerikaanse politicus Alexander Hamilton.

Ook viel de Vlaamse regisseur Ivo van Hove in de prijzen. In de categorie beste regie kreeg hij een Tony Award voor A View From The Bridge. Best Musical Revival ging naar The Color Purple die ook de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in de wacht sleepte. De avond werd gepresenteerd door presentator en comedian James Corden.

De gehele ceremonie in het Beacon Theatre werd gisteravond overigens opgedragen aan de slachtoffers van de tragische aanslag in Orlando en aan hun familie en nabestaanden. Dit werd eerder op de dag al aangekondigd door de organisatie.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda