Holiday on Ice na vier jaar weer terug in Nederland

13 juni 2016, 11:02 - Redactie
Holiday on Ice na vier jaar weer terug in Nederland

Na vier jaar keert Holiday on Ice vanaf maart volgend jaar terug naar Nederland met de nieuwste show Believe in Utrecht, Breda en Rotterdam. Vorig jaar november is Believe in Duitsland in première gegaan en toerde vervolgens tot mei in Frankrijk.

De shows van Holiday on Ice staan erom bekend dat zij samenwerken met de beste kunstschaatsers ter wereld. Om de kwaliteit naar een nog hoger plan te brengen heeft Holiday on Ice de Olympisch en viervoudig wereldkampioen kunstschaatsen Christopher Dean als regisseur en choreograaf gevraagd. Onder zijn leiding is Believe nog grootser en spectaculairder geworden met livemuziek, mooie decors, schitterende kostuums en hightech special effecten.

holiday_on_ice_believe_1

De Britse kunstschaatser Christopher Dean werd in 1984, met zijn ijsdanspartner Jayne Torvill, in Sarajevo op de muziek van Ravel’s Bolero Olympisch kampioen. Het was ook het jaar waarin zij voor de vier achtereenvolgende keer wereldkampioen werden. Tien jaar later, werden Christopher en Jayne, opnieuw eerste op het WK en behaalden ze bij de Olympische Spelen in Lillihammer een bronzen medaille.

Nu deelt Christopher zijn kennis met de schaatsers van Holiday on Ice. “Sinds 47 jaar sta ik op het ijs, treed ik op in shows, train en choreografeer ik voor anderen. Nu kijk ik ernaar uit om Holiday on Ice Show met de beste schaatsers uit de hele wereld te regisseren,” aldus een verheugde Christopher Dean.

holiday_on_ice_believe_2

Verhaal

Believe gaat over verlangen, jaloezie en ware liefde. In deze moderne rock versie van Romeo en Julia komen twee groepen, uitgebeeld in twee verschillende werelden, samen. In de Onderwereld, de motor van het geheel, krijgt hoofdrolspeler Antonio een visioen over het meisje van zijn dromen. In de Bovenwereld, waar al feestend wordt geleefd en geld alles is, woont Clarissa, vervreemd en verlangend naar ware liefde.

Wanneer Antonio naar de Bovenwereld weet te ontsnappen, ontmoeten zij elkaar en ontstaat er al snel een verboden liefde. De liefde en hartstocht die ze voor elkaar voelen is groter dan de afwijzing waar ze ook mee te maken krijgen. En, in tegenstellingstelling tot Romeo en Julia, overwint bij hen wel de liefde.

holiday_on_ice_believe_3

De kaartverkoop voor de nieuwe show van Holiday on Ice is inmiddels begonnen.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda