Grootste musical De Opstand in Heerlen voorlopig uitgesteld

13 december 2019, 19:22 - Redactie
Grootste musical De Opstand in Heerlen voorlopig uitgesteld

De groots aangekondigde musical De Opstand waarin de eerste tien jaar van de Tachtigjarige Oorlog centraal staan is voorlopig uitgesteld. De productie zou komend najaar te zien zijn in een nog nieuw te bouwen theater in Heerlen maar de producenten hebben het benodigde geld nog niet bij elkaar.

"Hermans en producent Wolter Lommerde hebben besloten meer tijd te nemen voor de zoektocht naar een solide financiële basis en het juiste moment om de musical te introduceren", heet het in een persbericht. Volgens de producenten staat er volgend jaar een ongekend aantal theaterproducties gepland, en wordt de concurrentie op die manier te groot. De Opstand mikt op een landelijk publiek.

De Opstand gaat over de eerste twaalf jaar van de Tachtigjarige Oorlog, de tijd waarin Willem van Oranje de opstand tegen de Spanjaarden leidde en zo uitgroeide tot de Vader des Vaderlands. Het stuk is geschreven door Theu Boermans en wordt geregisseerd door Servé Hermans.

De afgelopen anderhalf jaar is het project uitgewerkt, en is er subsidie binnengesleept van onder meer de gemeente Heerlen, de provincie Limburg en IBA Parkstad. Het script en het decorontwerp zijn inmiddels klaar.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda