Grease vanaf volgend jaar terug in het theater

31 mei 2022, 19:47 - Redactie
Grease vanaf volgend jaar terug in het theater

Grease is één van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd ook in ons land een begrip door de film met John Travolta en Olivia Newton-John die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. Om die verjaardag te vieren komt er volgend seizoen een nieuwe, frisse versie van deze musical naar de theaters. De musical is een coproductie van Senf Theaterproducties en Albert Verlinde en bestaat uit een cast van 24 talenten en een live orkest.

De musical zal van 24 februari volgend jaar tot en met 30 juni op tournee gaan door Nederland. De productie zal onder andere te zien zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam, het Chassé Theater in Breda, het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, MartiniPlaza in Groningen, in het Orpheus Theater in Apeldoorn en in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

De laatste keer dat de productie was te zien was in 2015 met rollen voor onder andere Tim Douwsma, Vajèn van den Bosch en René van Kooten.

Première
3 april 2023
Dernière
29 oktober 2023
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Grease (2023) Ander nieuws over Grease (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda