Geen subsidie meer voor Judas TheaterProducties

1 juli 2016, 10:35 - Redactie
Geen subsidie meer voor Judas TheaterProducties

Slecht nieuws voor Judas TheaterProducties. Op donderdag heeft de Vlaams minister van cultuur Sven Gatz de structurele subsidies voor de periode 2017 - 2021 bekendgemaakt. Judas TheaterProducties kreeg voor de periode 2013 - 2016 een structurele subsidie van € 409.252,00, maar zal voor de komende 5 jaar geen subsidie meer ontvangen. Daarmee verliest Vlaanderen zijn enige structureel gesubsidieerde musicalgezelschap. Dit betekent dus dat er tot en met 31 december 2021 geen structureel gesubsidieerd Vlaams musicalhuis meer zal zijn.

Judas TheaterProducties gooide de afgelopen jaren hoge ogen met vernieuwende musicalcreaties zoals Lelies, Josephine B., Pauline & Paulette en De Muze van Rubens. Op 18 november 2016 gaat de nieuwe musical "De Rozenoorlog" in première. Deze voorstelling zal te zien zijn tot en met 4 februari 2017 en zal daarmee voorlopig de laatste musicalcreatie zijn van het gezelschap.

Het was in april al duidelijk dat een vernieuwing van de subsidiëring niet evident zou zijn, gezien de beperkte budgettaire middelen van het departement Cultuur. JTP werd door de commissie Muziektheater zeer streng beoordeeld, zodat de artistieke plannen van de vzw slechts een 'voldoende' geadviseerd kregen. Een beoordeling waar het productiehuis zich vragen bij stelt, gezien de lovende reacties op hun producties en hun steeds groter wordend publiek. Op dit moment is het nog te vroeg om uitspraken te doen over de toekomst van het gezelschap.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda