Freek Bartels en Lone van Roosendaal deze zomer in musical A New Brain

9 maart 2017, 08:16 - Redactie
Freek Bartels en Lone van Roosendaal deze zomer in musical A New Brain

De musical A New Brain is deze zomer voor het eerst te zien in Nederland met Freek Bartels en Lone van Roosendaal in de hoofdrollen. Dat maakte De Kernploeg vandaag bekend. Deze nieuwe stichting is voornemens iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical te brengen.

A New Brain speelt in een beperkte run van 14 t/m 23 juli in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam.

De cast wordt begeleid door een live band en bestaat naast Bartels en Van Roosendaal uit o.a. Jonathan Demoor, Dennis Willekens, Eva Poppink en Christanne de Bruijn. De laatste twee rollen worden nog gecast.

De muziek en liedteksten zijn van William Finn (Falsettos, Little Miss Sunshine), hij schreef het script samen met James Lapine (Into the Woods, Falsettos) en de arrangementen zijn van Jason Robert Brown (The Last Five Years, The Bridges of Madison County). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld, Jeroen Sleyfer is muzikaal leider en Florus van Rooijen maakt de vertaling.

Verhaal

A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van de jonge componist Gordon Schwinn (Bartels) die door een door een hersenaandoening acuut geopereerd moet worden en bang is dat hij dood gaat met de mooiste muziek nog in zijn hoofd.

Mede dankzij - en ondanks - zijn bemoeizuchtige moeder, neurotische beste vriendin en altijd dromerige partner aan zijn bed, komt Gordon er langzaam achter wat nu echt belangrijk is in het leven. En ook dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Première
14 juli 2017
Dernière
23 juli 2017
Producent
De Kernploeg
Meer over A New BrainAnder nieuws over A New Brain
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda