Familiemusical Kruistocht in Spijkerbroek komend seizoen terug in de theaters

2 mei 2018, 10:49 - Redactie
Familiemusical Kruistocht in Spijkerbroek komend seizoen terug in de theaters

Kruistocht in Spijkerbroek, een van de grootste klassiekers uit de Nederlandse jeugdliteratuur, is vanaf komend najaar opnieuw als musical te zien in de theaters, gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). Met een nieuwe generatie jonge talenten op het podium is een compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, die van september tot en met juni volgend jaar speelt door heel Nederland.

Het boek Kruistocht in Spijkerbroek, waarmee schrijfster Thea Beckman de Gouden Griffel won, staat al 45 jaar lang onafgebroken in de bestsellerlijsten voor Nederlandse kinderboeken. In 2008 bewerkte het NJMT dit boek tot een avontuurlijke familiemusical. In de nieuwe versie van Kruistocht in Spijkerbroek wordt de hoofdrol Dolf gespeeld door Rein van Duivenboden. Rein en verschillende andere bekende acteurs staan op het podium met iedere voorstelling 60 kinderen van het NJMT.

De musical is geschreven door Marc Veerkamp, met liedteksten van Allard Blom, muziek van Jeroen Sleyfer en regie van Mark van Haasteren.

De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Dan ontdekt Dolf dat het echte gevaar niet wacht achter de volgende bergtop, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda